Ana Sayfa  |   İletişim   |   Banka Hesap Numaraları   |  
Ana sayfaya gitmek için tıklayınız
 
» MENÜ
   ATATÜRK KÖŞESİ


   ÜYELİK FORMU


   YÖNETİM KURULU


   KADIN KOMİSYONU


   GENÇLİK KOMİSYONU


   KADIN KOMİSYONU GEZİLERİ


   FAALİYETLERİMİZ


   RUMELİ MÜZİKLERİ


   BALKANLAR


   GÖREV YAPMIŞ YÖNETİM KURULLARI


   DENETİM KURULU


   TÜZÜK


   E-DEVLET LİNKLERİ


 » ÜYE GİRİŞ BÖLÜMÜ
Kullanıcı Adınız :
 
Şifreniz :
 
             
Yeni Kayıt -  Şifremi Unuttum
 » EN SON VEFAT DUYURULARI
» 19.04.2024 / Saliha Gündoğdu Akman Vefat
» 17.03.2024 / Cüneyt Şengül Vefat
» 22.01.2024 / Arif Balta Vefat
» 20.01.2023 / Münevver Peşin Özen Vefat
» 19.12.2023 / Cemil Sürekoğlu
Tüm Vefat İlanları »»
 » HAFTANIN YAZISI
Hasan Yeniciler
» Değerli Üyelerimiz
Yazarın Tüm Yazıları »»
 » İLAN PANOSU
    İlanlara Bakın

İlan Ekleyin
 » ZİYARETÇİ DEFTERİ
    Defteri Okuyunuz

Deftere Yazınız
 » HAVA DURUMU
     
 » GÜZEL SÖZ
Öz ağlamayınca göz ağlamaz
yaşarmaz.
 » GÜNÜN FIKRASI
Birgün, Temel kamyon alir. Fakat ehliyeti yoktur.Kendine bir söför tutar ve yola çıkarlar. Bir kaç saat sonra kamyondan garip sesler gelir. Şoför Temel'e : -Kamyonun vitesi kırıldı, der. Temel sinirlenerek : -Tabiki kırılır! Yola çıktığımızden beri habire vitesle oynayı duraysun.
 

Makedonya'daki Osmanlı eserleri tespit ediliyor - Eyupsultan Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği
 » Ercan ÇALIŞKAN » Makedonya'daki Osmanlı eserleri tespit ediliyor
Makedonya'da, Osmanlı yönetimi boyunca yapılan camii, han, hamam, kervansaray gibi taşınmaz kültür varlıkları tespit edilerek belgelenecek.

Osmanlı İmparatorluğun "Osmanlı Makedonyası Taşınabilir Kültür Mirası Katalog Projesi" çalışmaları, TİKA Başkanlığı desteğiyle M.C. Aziz Kril ve Metody Üniversitesi Tarih Enstitüsü öğretim görevlileri ile Konya Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü öğretim görevlisinden oluşturulan uzman kadro tarafından başlatıldı.

Proje kapsamında, Osmanlıya ait mevcut eserlerin tespit edilerek katalog olarak hazırlanacak, tarih içerisinde kullanım alanlarına göre değerleri, sosyal hayat içerisindeki önemleri ve haklarındaki diğer bilgiler de derlenerek, gelecek nesillere aktarılması sağlanacak. Makedonya'da, Osmanlı yönetimi boyunca, camii, han, hamam, kervansaray olmak üzere birçok taşınmaz kültür varlığı inşa edilirken, diğer taraftan sosyal hayat içerisinde kullanılan, dönemin kültürel yapısını, içtimai özelliklerini, zevk ve beğeni anlayışını yansıtan oldukça önemli taşınabilir kültür mirası da oluşturuldu.

Ancak bu eserlerin birçoğu, farklı sebeplerden dolayı ya yok oldu ya da kayıt altına alınamadığı için gelecek nesillere aktarılamadı.

Başkanlığımızca gerçekleştirilen proje ile o dönem içerisinde kullanılan savaş aletleri (kılıçlar ve kabzaları, silahlar vs.) ve siyasi hayata tanıklık eden mühürlerin yanı sıra kitap, kitap mahfazaları gibi yaklaşık 300 dokümanın fotoğraflarla belgelenmesi ve bunlarla ilgili gerekli teknik bilginin yer alacağı katalog çalışmasının en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.






Kaynak: AA